Om oss

Fuchur är ursprungliga namnet på luckadragon i “Never Ending Story”. Fuchur är optimistisk, vänlig, värdig, hjälpsam och klok, försöker hjälpa oss att komma ihåg att “ge aldrig upp och bra tur ska hittar dig”.

Natalie de Groote är grundare och guide av Fuchur huskies.

Född och uppväxt i Tyskland älskade hon naturen och friluftslivet sedan hennes ungdom. Efter att ha studerat några biologi kurser vid universitetet utbildade hon sig i klassisk homeopatisk läkning för djur, fick 4 barn och ägde en ekologisk gård med kor, hästar, höns och getter i 12 år. Hon mjölkte getter och gjorde ost bredvid att ta hand om sina barn.

Natalie har jobbat med hundar och hästar sedan hon var 12 år.

Konstprojekt som måleri och alla slags handverk har alltid varit en annan viktig del av hennes liv. Hon är stickare och designar egna mönster.

Eftersom hon ville leva mitt i en vild natur bestämde hon sig 2012 att flytta från Tyskland till Polcirkeln i svenska Lappland. Hennes barn, en hund och fem hästar följde med. Här kunde hon leva sitt eget liv och kunde lära sig mycket om utelivet.

Sedan några år driver hon en liten sibirisk husky kennel med nuvarande 13 hundar.

Arctic livsstil, uteliv och bättre möjligheter till hundspannsturer ledde henne till norra Jämtland, där hon bor nu i den vackra byn Storåbränna, mycket nära fjället och ett stort naturreservat med sin man och sin  familj av barn, hundar och hästar.

Natalie har ett Wilderness First Aid certificat.